Cara Menukar Fail PDF ke Dokumen Microsoft Word

Cara Menukar Fail PDF ke Dokumen Microsoft Word

Adakah anda perlu menukar fail PDF ke dokumen Microsoft Word untuk penyuntingan dokumen yang lebih baik? Atau, mungkin anda perlu menukar fail PDF ke dokumen Microsoft Word untuk tujuan penyerahan sekolah atau tugas kerja. Walau apa pun, tidak semestinya ke depan untuk menukar fail PDF ke dokumen Microsoft Word - pastinya tidak semudah mengedit nama fail dan menukar peluasan fail. Untuk menukar fail PDF dengan betul ke dokumen Microsoft Word, anda perlu menggunakan perisian khusus. Itu, atau banyak aplikasi pemprosesan kata mempunyai cara terbina dalam untuk penukaran fail seperti ini.

Sekiranya anda mengikuti di bawah ini, kami akan menunjukkan kepada anda beberapa cara cepat dan mudah untuk mengubah fail PDF menjadi dokumen Microsoft Word, seperti .doc atau .docx.

Gunakan Google Drive untuk Menukar PDF

Salah satu kaedah termudah untuk menyembunyikan dokumen seperti ini adalah dengan Google Drive. Anda juga boleh melakukannya - jika anda mempunyai akaun Google, dan anda mungkin melakukannya, anda boleh menggunakan Google Drive. Pertama, pergi ke Google Drive, sama ada aplikasi di telefon anda atau di komputer - www.drive.google.com. Setelah sampai, buka dokumen anda di Drive. Hanya menuju ke Fail >Buka dan kemudian gunakan File Explorer untuk mencari PDF anda (atau jenis dokumen teks lain).

Setelah dokumen anda dimuat naik ke Google Drive, buka Fail menu lagi. Seterusnya, klik Muat turun Sebagai butang, dan kemudian anda akan melihat pilihan untuk .doc atau .docx. Klik salah satu pelanjutan fail, dan Google Drive menyimpannya ke folder Muat turun di komputer anda dengan segera.

Menggunakan Microsoft Word untuk Menukar PDF ke Word Word

Anda boleh mencuba menggunakan Microsoft Word untuk menyimpan PDF sebagai fail .doc atau .docx. Prosesnya serupa dengan Google Drive.

  1. Buka Microsoft Word di komputer anda atau di Office 365 dan buka fail PDF yang ingin anda ubah dengan mengklik Buka terletak di sebelah kiri skrin. Laman Utama Word
  2. Kemudian, klik Fail menu yang terletak di bahagian atas, kiri kanan skrin. Dokumen Perkataan
  3. Seterusnya, klik Simpan sebagai.Halaman Simpan Kata.
  4. Kemudian, pilih .doc atau .docx dari menu lungsur. Pilihan Simpan Kata Sebagai

Satu-satunya masalah dengan kaedah ini, dan mengapa ia tidak begitu mudah dengan Microsoft Word, adalah bahawa fail PDF dapat memformat pelik ketika anda membukanya di Microsoft Word. Walaupun begitu, fail PDF anda tidak akan kelihatan sehebat proses penukaran fail dalam Word itu sendiri. Itulah sebabnya lebih baik menggunakan kaedah lain, seperti Google Drive dan beberapa pilihan di bawah.

Menggunakan PDF Kecil untuk Menukar Fail

Tidak suka menggunakan Google Drive, atau tidak suka bagaimana anda menukar fail PDF ke dokumen Word dalam Microsoft Word? Ini adalah cara untuk menukar fail PDF anda ke Word di Web. Cukup pergi ke www.smallpdf.com/pdf-converter dan anda boleh memulakan penukaran fail secara percuma. Sebaik sahaja anda berada di laman web ini, anda boleh menyeret atau melepaskan fail PDF ke dalamnya, dan PDF Kecil akan memulakan proses penukaran. Anda memilih sama ada anda menginginkannya dalam .doc atau .docx, dan kemudian penukarannya selesai hanya dalam beberapa saat.

PDF kecil boleh digunakan secara percuma, tetapi kerana ia percuma, ia hanya membolehkan anda melakukan satu atau dua penukaran PDF ke Word pada satu masa - jika anda cuba melakukan penukaran pukal, menggunakan PDF Kecil akan menjadi panjang dan tugas yang sukar. Nasib baik, anda masih mempunyai lebih banyak pilihan untuk perjalanan penukaran PDF ke Word anda.

Suite Penukaran PDF

PDF Conversion Suite adalah aplikasi Android yang dirancang untuk menangani penukaran PDF ke Word secara pukal, jika diperlukan. Ia juga berfungsi untuk fail PDF individu, tetapi juga pantas untuk tugas pukal tersebut. Sama ada anda perlu menukar banyak fail PDF ke Word pada masa yang sama, atau anda perlu menukar fail PDF yang sangat besar dan besar ke Word, PDF Conversion Suite dapat melakukan semua pengangkatan berat dan membuat fail anda ditukar menjadi Word di hanya beberapa saat pemprosesan. Semakin besar fail PDF anda, semakin lama diperlukan. Dan amaran yang adil: jika anda mempunyai media berkualiti tinggi dan kaya dalam PDF anda, menggunakan PDF Conversion Suite tidak akan menurunkan sedikit kualiti.

Anda boleh mendapatkannya di Google Play di sini.

Gunakan WPS Office untuk Penukaran PDF

WPS Office adalah salah satu suite pejabat terbaik di pasaran, yang menawarkan pelbagai alat penukaran fail yang lancar untuk dokumen anda. Mereka menawarkan penukaran fail PDF ke Word juga, dan WPS Office menanganinya dengan sempurna. Fail PDF dimuat dan diformat dengan baik ke WPS Office, jadi anda tidak akan mendapat format pelik atau watak yang hilang semasa proses penukaran Word. Setelah anda bersedia menukar fail anda, anda hanya memilih .doc atau .docx, dan WPS Office mengendalikan semuanya untuk anda. Kini menawarkan versi percuma, WPS Office dilengkapi dengan pelbagai ciri berguna.

Anda boleh mendapatkan WPS Office di sini.

Sekiranya anda tidak menghabiskan banyak wang untuk suite pejabat baru, WPS memang menawarkan alat penukaran PDF ke Word sebagai alat mandiri. Masih memerlukan sedikit wang, tetapi tidak setinggi suite pejabat WPS. Alat ini mempunyai semua ciri penukaran PDF ke Word di dalamnya. Anda mendapat sokongan untuk output pukal dan pelbagai format teks, membelah atau menggabungkan halaman PDF (anda juga boleh memilih halaman mana), dan, dengan WPS PDF to Word converter, anda juga tidak akan kehilangan kualiti dalam media kaya.

Menggunakan WPS PDF ke Word adalah mudah. Sekiranya anda mempunyai suite WPS Office, pergi ke Keistimewaan tab dan pilih butang PDF ke Word. Seret fail PDF anda ke dalam program, pilih jenis fail dan lokasi fail yang anda inginkan, tekan Mulakan, dan penukaran .doc atau .docx anda selesai dengan serta-merta.

Dapatkan PDF ke Word dari WPS di sini.

Penutup

Seperti yang anda lihat, ada banyak cara untuk menukar fail PDF anda ke dokumen Microsoft Word, dan bahkan dalam jumlah besar! Ia jauh lebih mudah daripada kebanyakannya. Dengan menggunakan mana-mana alat dalam senarai ini, penukaran .doc atau .docx anda akan selesai dalam beberapa saat.