Cara Menukar VMDK Ke VHD dalam 5 Minit

Ini adalah panduan lengkap untuk menukar VMDK ke VHD yang menerangkan virtualisasi, perbezaan fail VHD dan VMDK serta 2 alat teratas untuk penukaran. Tatal ke bawah untuk PANDUAN penukaran, jika anda ingin melihat butiran pengenalan. Kami menunjukkan proses penukaran VMDK hingga VHD menggunakan alat penukaran 2Tware yang serasi dengan Windows dan Linux.

Cara Menukar VMDK Ke VHD dalam 5 Minit

Dalam artikel ini kita bahas:

  • Apa itu virtualisasi: 101
  • Adakah virtualisasi PERCUMA?
  • Bagaimana Vmware berfungsi?
  • Cara menukar VMDK ke VHD dalam 4 langkah

Kami juga menyebut WinImage yang menukar yang sama tetapi untuk versi Windows yang lebih lama. Sekiranya anda menjalankan Windows yang lebih lama dari XP (misalnya, Win NT, 95, 98, dll), anda ingin memasang WinImage untuk penukaran. Sekiranya anda menggunakan Windows 7 atau yang lebih baru, anda harus berpegang pada penukar 2Tware kerana tidak menggunakan pepijat.

Tahan: Apa itu Virtualisasi?

Untuk menjelaskan perkara ini seperti yang saya mahukan kepada anak berusia 7 tahun, jika anda mempunyai komputer dan anda ingin mengembangkan kemampuannya dengan memasang OS yang berbeza (ini adalah cara orang memasang Mac OS pada mesin Windows), anda harus menjalankan OS secara hampir mesin itu. Anda benar-benar dapat "menggodam" setiap bahagian perkakasan dan memasang sesuatu yang tidak sepatutnya anda - virtualisasi popular untuk menjalankan Windows pada mesin Mac dan / atau bahkan memasang Mac OS pada mesin Windows (yang diperjuangkan oleh syarikat itu sendiri).

Anda secara teknikal boleh memasang Mac OS pada PC bukan Apple biasa jika anda memasang aplikasi virtualisasi dan kemudian menjalankan Mac OS dari sana. Perisian virtualisasi akan berfungsi pada setiap OS: Windows, Linux, Mac. Virtualisasi juga mempunyai banyak kegunaan profesional seperti boot Android dari PC. Sekiranya anda berjaya mengubah fail VMDK ke VHD, anda mungkin mengetahui banyak penggunaannya.

Adakah Virtualisasi PERCUMA?

Ya - dan program virtualisasi yang paling popular Vmware tersedia untuk muat turun percuma. Ia digunakan oleh berjuta-juta orang di seluruh dunia dan anda boleh memasangnya pada komputer riba Windows atau mesin Macbook anda. Vmware serasi dengan semua perkakasan.

Bagaimana Vmware Berfungsi?

Pada dasarnya Vmware adalah perisian utama yang membolehkan anda boot OS pada peranti. Ia berfungsi sebagai "disk manger" yang bermaksud anda membaca gambar seperti gambar VMDK sebagai "disk" dan membolehkan anda bekerja. Katakan anda mahu VMware membaca OS anda - biasanya anda akan memuat turun sesuatu dalam format VMDK, yang merupakan format yang serasi dengan Vmware.

Masalahnya ialah Microsoft juga mempunyai sebilangan besar pai virtualisasi dan format pilihan mereka adalah VHD. Apa yang berlaku semasa anda ingin menjalankan fail VHD pada Vmware, yang hanya menerima fail VMDK? Jawapannya ialah: anda menukar fail anda.

Adakah Penukaran Mahal?

Tidak, penukaran adalah percuma (dan cepat!) - yang harus anda lakukan ialah memuat turun perisian yang akan mengubah "cakera" anda ke format yang sesuai. Dalam kes ini, kami menukar fail VMDK dan kami ingin menukar gambar Android VMDK menjadi VHD yang menjadikannya serasi dengan perisian virtualisasi Microsoft. Tatal di bawah untuk melihat panduan terperinci yang menunjukkan penukaran.

Cara Menukar VMDK ke VHD Dalam 5 Minit:

  • LANGKAH 1: DOWNLOAD penukar 2Tware

Pergi ke halaman muat turun CNET atau "2Tware convert VHD" Google. 2Tware tidak akan meminta anda maklumat seperti e-mel / maklumat peribadi anda dan anda boleh memuat turun perisian dari laman web. Anda boleh menggunakan cermin tetapi lebih baik memuat turun versi terbaru dari laman web rasmi CNET:

Tekan "Muat turun sekarang" dan ia akan memuat turun pemasang pada komputer anda.

  • LANGKAH 2: Pasang Penukar 2Tware

Ini adalah proses lurus ke depan dan anda boleh meninggalkan tetapan lalai di sini kerana memerlukan masa kurang dari 30 saat untuk memasang perisian:

  • LANGKAH 3: Semak imbas dan pilih gambar VMDH

CATATAN: Anda HANYA memerlukan kotak atas di sini, jangan membuat kesalahan menggunakan pilihan "Ubah Cakera Fizikal ke VHD" yang lebih rendah. Pada dasarnya anda harus memilih gambar VMDH anda di “Sumber VMDH" kotak. Untuk demo ini, kami memilih fail VMDH Android:

Di bawah "Destinasi VHD"Anda mahu memilih di mana anda mahu program mengeluarkan fail yang ditukar. Ini mesti ada di tempat anda mempunyai ruang yang ada. Fail Android yang kami ubah ialah 2.6GB. Kami menamakan fail yang ditukar "convert.vhd". Sekarang tekan convert dan tunggu program menukar fail VMDK:

  • LANGKAH 4: KEJAYAAN! Gunakan fail VHD yang ditukar.

2 Alat sangat pantas dan ia menukar fail 2.6GB kami dalam masa kurang dari 2 minit! Ini bergantung pada kelajuan komputer anda, tetapi dalam kebanyakan kes memerlukan beberapa minit. Anda akan mendapat arahan oleh penukar yang mengatakan "Tukarkan Kejayaan" setelah penukaran berjaya dilakukan:

Sekarang fail "convert.vhd" tersedia di desktop kami. Hanya 500MB lebih kecil daripada yang asli VMDK yang 2.6GB (yang ini 2.1GB):

Tahniah! The Proses penukaran VMDK ke VHD hanya mengambil masa beberapa minit. Kami telah mencuba setiap alat di gudang dan 2Tware adalah alat yang terpantas dan paling dipercayai untuk menukar VMDK ke VHD. Bahagian terbaiknya ialah 2Tware tidak memerlukan pilihan atau pembayaran / langganan, ia 100% percuma dan boleh didapati terus dari laman web CNET. Sekiranya anda mempunyai versi Windows yang lebih lama, kami sarankan untuk menggunakan WinImage yang berfungsi serupa dengan 2Tware tetapi lebih baik untuk versi lama seperti XP, 2000 dan 95.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found