Cara Menukar Fail VOB ke MP4

Menukar fail VOB ke MP4 adalah satu-satunya pilihan anda jika anda ingin menikmati DVD kegemaran anda di telefon anda. Kedua-dua peranti Android dan iOS menyokong format serba boleh ini. Anda boleh menukar fail dalam talian atau melalui aplikasi desktop. Dalam artikel ini, kita akan melihat pilihan dalam talian dan desktop terbaik.

Cara Menukar Fail VOB ke MP4

Penyelesaian Dalam Talian untuk Menukar Fail VOB ke MP4

Sekiranya anda mencari penyelesaian cepat sekali dan enggan memuat turun dan memasang program di komputer anda, anda boleh menukar fail VOB anda secara dalam talian. Sebilangan besar laman web bebas digunakan, walaupun ada yang memerlukan pendaftaran. Perlu diingat bahawa laman penukaran biasanya mempunyai batasan saiz fail. Mari kita periksa laman penukaran terbaik.

Penukar dalam talian

Penukar Video Dalam Talian adalah penukar format dalam talian yang popular. Anda dapat menggunakannya untuk menukar sebilangan besar fail video dan audio. Ia selamat, boleh dipercayai, dan percuma. Inilah cara menukar fail VOB anda menjadi MP4 menggunakan Penukar Video Dalam Talian:

 1. Buka penyemak imbas anda dan arahkan ke laman utama Penukar Dalam Talian.
 2. Pilih MP4 dari menu lungsur di Penukar Video bahagian. Laman Web Tukar Dalam Talian
 3. Ini akan membawa anda ke Tukar video ke MP4 bahagian laman web, klik Pilih Fail atau seret & lepas untuk memuat naik fail anda. Alat Penukaran MP4 Dalam Talian
 4. Tetapkan parameter di Tetapan pilihan bahagian mengikut pilihan anda. Anda boleh menetapkan ukuran fail output, ukuran layar, kadar bit, kualiti audio, codec video, dan banyak lagi. Sekiranya anda ingin menyimpan tetapan anda untuk penukaran masa depan, anda perlu log masuk.

  Tetapan Pilihan Penukar Dalam Talian

 5. Masukkan URL video yang ingin anda ubah atau layari komputer anda untuk fail VOB. Sebagai alternatif, anda boleh menukar fail dari Dropbox atau Google Drive.
 6. Klik Mulakan penukaran butang. Alat Penukaran MP4 Dalam Talian 2
 7. Setelah penukaran selesai, Penukar Dalam Talian akan mengarahkan anda ke halaman dari mana anda boleh memuat turun video MP4 yang baru dibuat.

Zamzar

Sama seperti Penukar Dalam Talian, Zamzar adalah laman penukaran dalam talian percuma. Anda juga dapat menggunakan laman web ini untuk menguruskan fail, walaupun Anda harus masuk untuk itu. Mari lihat cara menukar fail VOB ke MP4 menggunakan Zamzar.

 1. Lancarkan penyemak imbas anda dan pergi ke halaman utama Zamzar.
 2. Sekarang, klik Menambah fail… butang di Langkah 1 bahagian dan cari fail yang ingin anda ubah atau seret & lepas. Laman Utama Zamzar
 3. Seterusnya, klik pada Tukar kepada dan pilih mp4 dari menu lungsur. Alat Penukaran Zamzar
 4. Akhirnya, klik pada Tukar Sekarang butang di Langkah 3 bahagian. Sebagai pilihan, anda boleh mencentang kotak yang berlabel E-mel apabila selesai? untuk menerima e-mel dengan pautan muat turun semasa penukaran selesai. Alat Penukaran Zamzar 2

Penyelesaian Desktop untuk Menukar Fail VOB ke MP4

Sekiranya anda mempunyai fail VOB yang besar untuk ditukarkan atau anda mahukan lebih banyak pilihan, aplikasi desktop adalah cara terbaik. Di bahagian ini, kami akan memeriksa aplikasi desktop terbaik untuk menukar fail VOB menjadi MP4.

Brek tangan

Handbrake adalah alat desktop percuma yang menyokong format video yang tidak terkira banyaknya, termasuk VOB dan MP4, dan tersedia untuk Windows, Mac OS, dan Linux. Penting untuk diperhatikan bahawa anda harus berurusan dengan iklan semasa memuat turun versi percuma, juga, ada aduan mengenai Handbrake menandakan fail dengan tanda tangan yang unik. Ia boleh menukar fail satu demi satu dan secara berkumpulan. Untuk menukar fail VOB menjadi MP4 menggunakan Handbrake, lakukan perkara berikut:

 1. Muat turun dan pasang Handbrake pada komputer anda.
 2. Setelah persediaan selesai, masukkan cakera DVD ke dalam DVD-ROM komputer anda. Sekiranya fail terletak di cakera keras anda, lompat ke langkah seterusnya.
 3. Lancarkan Brek Tangan.
 4. Klik ikon DVD di bawah Fail bahagian Menu Utama. Sebagai alternatif, anda boleh mengklik Sumber terbuka butang di sudut kiri atas dan cari fail VOB dengan cara itu.
 5. Sekiranya anda mengklik ikon DVD, anda akan dapat memilih antara penukaran kumpulan (folder) dan penukaran fail tunggal. Pilih Fail dan cari fail VOB yang ingin anda tukar.
 6. Seterusnya, anda akan melihat skrin dengan tetapan output, sesuaikan dengan pilihan anda.
 7. Setelah selesai, klik Semak imbas butang dan pilih folder tujuan. Jangan lupa untuk menamakan fail output.
 8. Klik Mulakan Encode untuk memulakan penukaran.

Brek tangan

Penukar Video Freemake

Freemake Video Converter adalah alat penukaran percuma yang menyokong lebih daripada 500 jenis fail. Ia ringkas dan senang digunakan. Inilah cara menukar fail VOB ke MP4 dengan Freemake Video Converter:

 1. Muat turun dan pasang Freemake Video Converter pada komputer anda.
 2. Lancarkan aplikasi dan kemudian klik Fail.
 3. Cari fail VOB. Sekiranya ia berada di Video_TS folder, anda harus menambahkannya melalui + DVD pilihan.
 4. Seterusnya, pilih ke MP4 pilihan.
 5. Selepas itu, sesuaikan tetapan fail output.

  Tetapan Keluaran Freemake

 6. Setelah selesai, pilih destinasi output dan beri nama fail output.
 7. Akhirnya, klik Tukarkan.

VLC

VLC adalah pemain multimedia sumber terbuka yang juga dapat menukar fail, seperti audio dan video. Mari kita bahas bagaimana menukar fail .vob ke mp4.

 1. Buka pemain media VLC dan klik Media> Tukar / Simpan, anda juga boleh menaip Ctrl + R. Menu Media VLC
 2. Seterusnya, klik pada + Tambah dan pilih fail anda. VLC
 3. Sekarang, pilih Tukar / Simpan. VLC 2
 4. Kemudian, klik pada menu lungsur di sebelah kanan Profil dan pilih salah satu pilihan MP4VLC 3.
 5. Seterusnya, klik pada Semak imbas dan pilih folder tujuan dan beri nama failnya, anda ingin menukar nama atau lokasi fail jika anda ingin menyimpan yang asal. VLC 4
 6. Akhirnya, klik pada Mulakan. VLC 5

Log keluar

Sekiranya anda ingin menukar fail kecil, anda harus menggunakan penukar dalam talian kerana failnya cepat dan lancar. Sekiranya fail yang ingin anda tukar besar, aplikasi desktop adalah pilihan terbaik anda. Pilih pilihan yang paling sesuai dengan anda dan nikmati fail MP4 anda di semua peranti anda.