Bolehkah Saya Menambah Pautan Dalam Catatan Instagram Saya?

Instagram adalah laman rangkaian sosial yang sangat popular hari ini, dengan lebih daripada satu bilion pengguna bulanan dan lebih daripada setengah bilion orang menggunakannya setiap hari. Kerana populariti dan jangkauan Instagram, banyak orang ingin meletakkan pautan ke URL dalam catatan Instagram mereka, sama ada untuk mempromosikan blog peribadi mereka, laman web perniagaan mereka atau hanya untuk menghantar pautan ke laman web yang mereka sukai.

Bolehkah Saya Menambah Pautan Dalam Catatan Instagram Saya?

Walau bagaimanapun, Instagram dengan tegas menjalankan dasar pautan tanpa klik: anda boleh memasukkan teks yang anda mahukan dalam catatan Instagram, tetapi perkhidmatan tersebut tidak akan menjadikan teks itu dipaparkan sebagai pautan yang dapat diklik. Pengguna dibenarkan satu dan hanya satu pautan yang dapat diklik, dan pautan itu mesti ada di halaman profil mereka.

Pengguna Instagram boleh, dan sering kali, berkongsi pautan dengan memotong dan menampal pautan teks dalam kapsyen dan komen, tetapi tidak ada pautan langsung yang dibenarkan di Instagram. Sekiranya anda menampal pautan ke dalam catatan, pengikut anda harus menyalin dan menampal pautan tersebut ke bar alamat penyemak imbas web mereka.

Mengapa Instagram tidak membenarkan pautan yang boleh diklik?

Sebagai mengecewakan, Instagram mempunyai alasan yang sangat baik untuk mengehadkan pautan. Suatu ketika, pengguna boleh memasukkan pautan dalam kapsyen dan komen. Walau bagaimanapun, fungsi ini disalahgunakan dengan pautan spam dalam komen dan penggodaman dan penyalahgunaan profil yang kerap. Sejak itu Instagram mengambil sikap tegas terhadap promosi diri yang berlebihan.

Instagram bertindak balas terhadap penyalahgunaan platform mereka dengan melarang pautan yang dapat diklik sama sekali.

Adakah Terdapat Penyelesaian Kepada Sekatan Pautan yang Boleh Diklik Instagram?

Ya dan tidak. Sekiranya anda seorang individu dengan blog atau laman web kasual dan tidak berminat untuk mengeluarkan wang untuk mendapatkan pautan anda di luar sana, anda perlu memastikan bahawa pautan blog anda di profil Instagram anda.

Sekiranya anda bimbang bahawa pengikut anda tidak akan mengetahui pautan tersebut melainkan jika mereka mengunjungi halaman profil anda, sertakan ajakan bertindak dalam kapsyen anda yang mengarahkan mereka ke halaman anda untuk mencari blog dan pautan laman web anda. Jelas, ini tidak sesuai kerana memerlukan beberapa langkah dari pengikut, tetapi lebih baik daripada apa-apa.

Anda juga boleh mempermudah pengikut anda untuk menyalin dan menampal pautan anda dari kapsyen anda dengan menjadikannya URL yang dipendekkan Terdapat sejumlah perkhidmatan pemendekan URL di luar sana seperti Bitly dan Firebase.

Ya, jika anda menggunakan perkhidmatan pemendekan URL, pengikut anda masih perlu mengambil inisiatif untuk menyalin dan menampal pautan anda, tetapi pautan yang lebih pendek akan kelihatan lebih mudah dan menarik.

Satu-satunya jalan penyelesaian yang betul adalah membelanjakan wang untuk iklan Instagram. Sekiranya anda mempunyai perniagaan dan menganggap anda boleh mendapat keuntungan dari pengiklanan di Instagram, anda boleh mempromosikan siaran anda sebagai iklan berbayar. Iklan berbayar di Instagram boleh merangkumi pautan yang dapat diklik.

Bagaimana dengan Syarikat yang Menjanjikan Penyelesaian?

Beberapa syarikat suka Linkin.bio dan Pautkan Foto Saya berjanji untuk mendapatkan pautan yang berfungsi ke dalam catatan atau untuk membuat laman profil Instagram yang dapat menyokong beberapa pautan.

Walau bagaimanapun, perkhidmatan ini memerlukan banyak wang dan biasanya dipasarkan kepada syarikat yang menginginkan kemampuan untuk menyokong promosi diri secara berkala tanpa selalu membeli iklan Instagram.

Baik, Bagaimana Saya Mengiklankan Di Instagram?

Sekiranya anda berminat untuk membuat iklan yang dipautkan, pergi ke halaman iklan Instagram. Anda dapat membuat iklan cerita, iklan foto, iklan video, iklan karusel, atau iklan koleksi.

Terdapat tiga cara untuk membeli iklan Instagram. Anda hanya boleh memilih siaran yang ingin anda promosikan dan promosikan., Anda boleh menggunakan Facebook Ad manager, atau anda boleh menggunakan program Instagram Partners untuk mendapatkan bantuan dengan iklan Instagram anda.

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai Instagram, lihat artikel TechJunkie ini: Bagaimana Menambah Pautan dalam Cerita Instagram dan Apakah Ikon Gear di Instagram?

Adakah anda mempunyai idea untuk menyiarkan pautan yang boleh diklik di Instagram? Sekiranya ada, sila tinggalkan komen di bawah.