Cara Membuat Dubsmash di Aplikasi TikTok

Adakah anda tahu bagaimana menggunakan TikTok? Adakah anda tahu bagaimana membuat lip-sync, komedi, tarian, dan banyak jenis video lain? Sekiranya demikian, anda akan tahu bahawa semasa anda membuat video TikTok, video tersebut disimpan di peranti anda dan juga boleh digunakan di tempat lain.

Cara Membuat Dubsmash di Aplikasi TikTok

Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana membuat Dubsmash di aplikasi TikTok, kami akan menunjukkan caranya. Ia seperti membuat video TikTok biasa, hanya kali ini anda boleh menyesuaikannya agar sesuai dengan format Dubsmash.

Walaupun itu terdengar rumit, jangan risau, sebenarnya sangat mudah. Yang perlu anda lakukan adalah mengikuti arahan di bawah.

Apa yang Anda Perlu

Agar ini berfungsi, anda pasti memerlukan aplikasi TikTok dan Dubsmash yang dipasang dan dikemas kini ke versi terbaru pada peranti anda. Berikut adalah pautan muat turun TikTok untuk Google Play Store (Android) dan Apple App Store (peranti iOS).

Juga, berikut adalah pautan Dubsmash Apple App Store dan pautan Gedung Google Play. Sebaik sahaja anda memasang kedua-dua aplikasi dan mengemas kini apl, anda sudah bersedia. Tetapi pertama, ingat bahawa format Dubsmash hanya sepuluh saat dan anda hanya boleh memuat naik video sehingga 15 saat.

Sekiranya anda memuat naik video 15 saat, anda boleh mengurangkannya menjadi sepuluh saat, sehingga video itu boleh dimuat naik sebagai Dubsmash. Sekiranya anda hanya mahu merakam audio Dubsmash di TikTok, ia boleh dilakukan, tetapi anda masih perlu memuat naik video tersebut, dan Dubsmash akan mengeluarkan audio daripadanya.

Bagi orang yang menggunakan TikTok atau Dubsmash untuk pertama kalinya, perlu dinyatakan bahawa anda perlu mendaftarkan akaun baru dengan kedua-dua aplikasi tersebut, menggunakan alamat e-mel, kata laluan dan nama pengguna anda.

Apabila anda sudah siap, pergi untuk membuat Dubsmash anda di aplikasi TikTok.

Cara Membuat TikTok Lip-Sync

Kebanyakan orang membuat video penyegerakan bibir di Dubsmash, dan anda mungkin juga mahu melakukannya. TikTok membolehkan anda membuat video penyegerakan bibir, jadi masuk akal untuk menggunakan aplikasi ini. Inilah cara membuat TikTok penyegerakan bibir:

 1. Mulakan aplikasi TikTok pada peranti Android atau iOS anda.
 2. Ketuk ikon Plus (+) di tengah-tengah skrin anda untuk membuat TikTok baru.
 3. Pilih pilihan Tambah Suara di bahagian atas skrin anda (ikon nota muzik).
 4. Pilih lagu dari pustaka lagu TikTok, atau muat naik audio anda sendiri dari peranti anda. Untuk audio anda sendiri, ketik pilihan Suara Saya, dan pilih trek yang anda fikirkan. Sahkan dengan mengetuk ikon tanda semak.
 5. Setelah memilih muzik, kembali ke pilihan video. Berhampiran bahagian bawah skrin, anda boleh memilih untuk memperlahankan atau mempercepat TikTok anda. Apabila anda sudah bersedia, ketuk dan tahan ikon Rekod (bulatan merah) di bawah pilihan kelajuan rakaman.
 6. Apabila anda melepaskan butang rakaman, anda akan dapat melihat rakaman anda. Lebih penting lagi, anda dapat memotong dan mengedit video agar muzik diselaraskan dengan pergerakan bibir anda. Anda juga boleh menambah penapis di halaman ini jika anda mahu.
 7. Ketik ikon gunting untuk memotong audio, dan kemudian seret penanda di bahagian bawah untuk mengurangkan audio sesuka hati.
 8. Setelah selesai mengedit, ketuk tanda semak untuk mengesahkan dan menyimpan TikTok anda.
 9. Akhirnya, anda boleh memilih untuk berkongsi TikTok anda atau menyimpannya ke pustaka media peranti anda. Berkongsi adalah pilihan, tetapi simpan fail ke peranti anda terlebih dahulu.

Cara Mengubah TikTok Anda menjadi Dubsmash

Anda sudah selesai dengan TikTok dan bersedia mengubah rakaman anda menjadi Dubsmash. Bahagian penyegerakan bibir terpulang kepada anda. Oleh itu, sukar untuk memberi anda nasihat praktikal dalam hal ini. Anda harus berlatih sehingga anda dapat melakukannya dengan betul. Apabila berpuas hati dengan TikTok, anda boleh memuat naiknya ke Dubsmash.

Anda boleh menggunakan keseluruhan klip TikTok atau hanya mengeluarkan suaranya ke Dubsmash. Inilah cara memuat naik video TikTok anda ke Dubsmash:

 1. Buka aplikasi Dubsmash pada peranti anda.
 2. Ketuk ikon tambah pada butang yang bertuliskan Buat.

  muat naik

 3. Pilih pilihan Muat Naik.
 4. Pilih TikTok yang baru anda buat dari pustaka video peranti anda. Tunggu sehingga video dimuat naik ke Dubsmash, boleh memakan masa sedikit.

  seterusnya

 5. Kemudian, ketik Seterusnya.
 6. Akhirnya, anda boleh menghantar Dubsmash baru anda yang dibuat di TikTok. Cukup tekan pada Pos untuk mengesahkan.

  jawatan

Sekiranya anda hanya mahu memuat naik audio dari video TikTok anda, dan melakukan penyelarasan bibir di Dubsmash, ikuti langkah berikut:

 1. Buka aplikasi Dubsmash.
 2. Ketik Profil.
 3. Ketuk Bunyi, dan pilih Tambah Suara Baru.
 4. Pilih video TikTok yang anda buat dan Dubsmash hanya akan mengekstrak bahagian audio daripadanya.
 5. Kemudian, anda boleh membuat Dubsmash seperti biasa, dan memilih suara ini dari senarai audio yang tersedia.

Selamat Menyegerakkan Bibir

Itu sahaja! Sekarang anda tahu bahawa membuat klip Dubsmash dalam aplikasi TikTok tidak begitu sukar. Yang lebih sukar ialah menyegerakkan bibir dengan sempurna dengan lagu yang sedang dimainkan. Tetapi kami akan menyerahkan bahagian itu kepada anda! Ikuti sahaja irama dan berlatih seperti gila.

Sekiranya anda hanya membuat tarian Dubsmash, maka anda boleh menggunakan audio dari TikTok, yang lebih mudah. Apa pendapat anda? Tinggalkan komen di bahagian di bawah.