Kategori: Permainan

Cara Menguruskan Inventori dan Menjatuhkan Item di Apex Legends

Cara Menguruskan Inventori dan Menjatuhkan Item di Apex Legends

Apex Legends adalah penembak penjarah dan juga juggernaut Battle Royale. Salah satu elemen penting untuk berjaya dalam permainan adalah menguruskan inventori anda. Seperti kebanyakan penembak barang rampasan, anda sentiasa diberi peluang untuk meningkatkan gear anda dan kehabisan ruang dengan cepat. Tutorial ini akan menunjukkan kepada anda cara mengakses dan menguruskan inventori anda di Apex Legends.
Cara Mengaktifkan Conduit di Minecraft

Cara Mengaktifkan Conduit di Minecraft

Dengan pembebasan Update Aquatic pada bulan Julai 2018, Minecraft menerima banyak ciri teknikal baru dan juga kandungan baru. Seperti namanya, kemas kini tertumpu terutamanya pada ciri dan blok berasaskan air. Ini termasuk ais biru, karang, dan saluran yang kuat.Saluran adalah blok baru yang sangat istimewa yang menghasilkan status kawasan kesan.
Cara Menambah Muzik yang Diluluskan ke Aliran Twitch

Cara Menambah Muzik yang Diluluskan ke Aliran Twitch

Muzik mewujudkan suasana yang hebat untuk aliran Twitch anda, menjadikannya lebih berkesan untuk penonton. Namun, anda tidak boleh menambah ada jenis muzik, kecuali jika anda ingin menangani pelanggaran hak cipta. Terdapat senarai yang jelas mengenai apa yang harus dilakukan dan tidak perlu dilakukan ketika menyusun runut suara yang hebat untuk permainan anda.
Cara Menambah Sokongan Pengawal ke Minecraft Java Edition

Cara Menambah Sokongan Pengawal ke Minecraft Java Edition

Tidak dapat menggunakan kawalan pilihan anda dalam permainan mungkin agak mengganggu. Banyak pemain terbiasa bermain Minecraft dengan pengawal, dan Edisi Java yang tidak menyokong gamepad mungkin akan mengejutkan. Syukurlah, ada jalan penyelesaiannya.Dalam panduan ini, kami akan menerangkan cara menambahkan sokongan pengawal ke Minecraft Java Edition pada komputer Windows 10, Mac, dan Linux.
Cara Menambah Bot ke Pelayan Discord Anda

Cara Menambah Bot ke Pelayan Discord Anda

Sekiranya anda menjalankan pelayan Discord, anda mempunyai pelbagai pilihan untuk menyediakan ciri yang kemas untuk pemain anda. Salah satu ciri tersebut ialah penambahan bot. Menyesuaikan pelayan anda mudah setelah anda mempelajari cara menambahkan bot ini.Artikel ini akan menunjukkan kepada anda cara menyediakan pelayan Discord, memperkenalkan anda dengan dunia bot, dan menerangkan cara menambahkan bot ke pelayan Discord anda (dan mengapa anda mungkin mahu).
Cara Menambah Disney Plus ke Amazon Fire Stick anda

Cara Menambah Disney Plus ke Amazon Fire Stick anda

Walaupun Disney mendapati dirinya terikat dengan beberapa kontrak dengan syarikat lain, terutama Netflix, mereka akhirnya mengumpulkan cukup banyak bahan mereka dari perkhidmatan streaming saingan untuk membuat perpustakaan Disney + besar. Anda mungkin pernah mendengar banyak perkara mengenai Disney Plus sejak beberapa bulan kebelakangan ini, sama ada senarai asalnya yang terus berkembang atau katalog belakang mereka yang besar dari kandungan klasik Disney.
Cara Menambah Bot ke CSGO

Cara Menambah Bot ke CSGO

Sebilangan pemain percaya bahawa bot di CSGO tidak bernilai - dan walaupun ini mungkin berlaku untuk pertandingan kompetitif, bot dapat membantu meningkatkan kemahiran anda dalam permainan luar talian. Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana menambahkan bot di CSGO, kami sedia membantu.Dalam panduan ini, kami akan menerangkan cara menambahkan bot dari pelbagai jenis dalam CSGO - melalui tetapan permainan dan menggunakan perintah.
Cara Menambah, Mengurus dan Menghapus Peranan dalam Discord

Cara Menambah, Mengurus dan Menghapus Peranan dalam Discord

Discord adalah platform perbualan suara dan teks pilihan di kalangan pemain dalam talian hari ini. Mudah digunakan, sangat disesuaikan, dan menawarkan pelbagai ciri sembang berguna.Termasuk dalam fitur ini adalah kemampuan untuk menetapkan dan mengelola peran untuk pengguna di pelayan sembang anda.Inilah cara anda dapat menambahkan, mengurus dan menghapus peranan dalam Discord.
Cara Menambah Rakan di Apex Legends

Cara Menambah Rakan di Apex Legends

Apex Legends adalah permainan berpasukan, dan semasa anda boleh bermain secara solo, beberapa perkara lebih baik dengan rakan. Anda boleh bermain dengan pasukan rawak atau memuatkan dua rakan untuk bermain di lapangan. Tutorial ini akan menunjukkan kepada anda cara menambahkan rakan ke pertandingan di Apex Legends dan menjadi rakan sepasukan yang baik dalam permainan.
Cara Menambah Nintendo Switch Friends di PS4

Cara Menambah Nintendo Switch Friends di PS4

Dahulu mustahil bagi orang yang menggunakan PlayStation 4 untuk berhubung dengan rakan mereka di Nintendo Switch. Dengan penerimaan Sony terhadap sambungan Crossplay terbuka sepenuhnya, ini telah mengubah persekitaran permainan PS4. Pembangun permainan kini menggabungkan kedua platform ini bersama-sama dengan menawarkan sistem sedemikian dalam pelbagai tajuk.
Cara Menambah Kata Laluan ke Nintendo Switch

Cara Menambah Kata Laluan ke Nintendo Switch

Malangnya, saat ini tidak ada cara rasmi untuk memberikan perlindungan kata laluan untuk Nintendo Switch. Ini adalah masalah, terutama bagi orang yang ingin memastikan konsol mereka selamat dari penggunaan yang tidak dibenarkan. Terdapat cara untuk mengatasi had ini. Kaedah tidak rasmi, tetapi masih berguna dapat digunakan untuk melindungi Switch anda.
Cara Menambah Reverb di Reaper

Cara Menambah Reverb di Reaper

Reaper adalah salah satu Stesen Kerja Digital Audio (DAW) yang paling popular dan banyak digunakan. Oleh itu, ia menyediakan rangkaian kesan dan penapis yang komprehensif yang dapat anda tambahkan ke trek anda. Walau bagaimanapun, DAW ini terutama melayani pemuzik yang memerlukan perisian pengeluaran muzik profesional.
Bolehkah AirPod Menyambung ke Xbox One Anda?

Bolehkah AirPod Menyambung ke Xbox One Anda?

Sekiranya anda tertanya-tanya adakah AirPod boleh menyambung ke Xbox One, jawapannya mungkin akan mengejutkan anda. Secara teknikal, jawapannya tidak, kerana Xbox One tidak menyokong pemasangan Bluetooth. Oleh kerana AirPods adalah earbud Bluetooth, mereka tidak dapat menyambung ke Xbox One atau pengawal standardnya.
Cara Menetas Telur di Mengadopsi Saya

Cara Menetas Telur di Mengadopsi Saya

Matlamat utama dalam Adopt Me adalah mengumpulkan haiwan kesayangan, dan salah satu cara yang paling menarik untuk melakukannya adalah dengan menetas telur. Terdapat banyak jenis telur, termasuk starter, royal, Christmas, dan golden. Semakin mahal harganya, semakin tinggi peluang anda mendapatkan binatang peliharaan yang jarang berlaku.
Cara Membuat AirPod secara automatik menukar Peranti

Cara Membuat AirPod secara automatik menukar Peranti

Sekiranya rumah anda seperti rumah saya, kami mempunyai satu pasang AirPod tetapi dua pengguna. Jadi, bagaimana di dunia ini kita boleh menggunakannya? Baiklah, jelas kita berdua dapat mendengar muzik atau podcast yang sama pada masa yang sama oleh kita masing-masing memakai satu AirPod, tetapi selera kita dalam muzik berbeza-beza bergantung pada apa yang kita lakukan.
Bagaimana Mendapatkan Haiwan Peliharaan Percuma di Adopt Me (Roblox)

Bagaimana Mendapatkan Haiwan Peliharaan Percuma di Adopt Me (Roblox)

Adopt Me dengan cepat menjadi salah satu permainan paling popular di Roblox, dan untuk alasan yang baik. Permainan ini mensimulasikan ikatan antara ibu bapa dan anak dengan indah, memberikan anda motivasi untuk meneruskan permainan seberapa banyak yang anda boleh. Terdapat juga beberapa strategi untuk permainan, yang melibatkan mengumpulkan barang-barang untuk menyokong pertumbuhan anak.
Penyeberangan Haiwan: Cara Memainkan Muzik

Penyeberangan Haiwan: Cara Memainkan Muzik

In Animal Crossing: New Horizons, K.K. Slider kembali untuk memberi rahmat kepada para Penduduk kampung dengan hadiah muziknya. Siri ini telah mengagumkan peminat dengan lagu yang tidak dapat dilupakan sejak awal dengan melodi yang menawan dan nyanyian vokod. Trend ini berterusan di New Horizons.Teruskan membaca untuk mempelajari semua tentang muzik di Animal Crossing: New Horizons, termasuk cara mendaftarkan lagu dan memainkan muzik.
Cara Mempunyai Nama Kosong di Kalangan Kita

Cara Mempunyai Nama Kosong di Kalangan Kita

Mempunyai nama kosong di Antara Kami membolehkan Penipu untuk membunuh dengan lebih cepat. Sebaliknya, Crewmates dapat bersembunyi dengan lebih baik jika mereka mempunyai nama kosong.Tambahan pula, nama kosong adalah fungsi yang sangat baik jika anda membuat video atau mengambil gambar diri anda semasa bermain permainan.
Cara Menggunakan Antara Kita Kedekatan Berbual

Cara Menggunakan Antara Kita Kedekatan Berbual

In Among Us, komunikasi sangat penting untuk menang, terutamanya jika anda adalah Crewmate. Penipu biasanya dapat memperoleh kemenangan yang mengagumkan dengan bekerja sendiri, tetapi Crewmates perlu dapat berkomunikasi sebanyak mungkin untuk mencapai kemenangan. Namun, tidak ada cara untuk semua berkomunikasi di luar Mesyuarat Darurat.
Cara Menjatuhkan Lebih Cepat dan Lebih Jauh di Apex Legends

Cara Menjatuhkan Lebih Cepat dan Lebih Jauh di Apex Legends

Memakai peralatan terbaik adalah kunci untuk bertahan hidup pasukan anda di Apex Legends. Meletakkan but pertama di tanah dalam persekitaran yang kaya dengan rampasan adalah keutamaan besar bagi mana-mana pemain yang mengetahui barang mereka.Terdapat beberapa pendekatan yang berbeza yang dapat anda lakukan untuk membuat anda dan pasukan anda keluar dari kapal terbang dan bertindak.
Cara Menggunakan Melee di Apex Legends

Cara Menggunakan Melee di Apex Legends

Langsung dari kelawar, anda dilemparkan ke dalamnya. Apex Legends adalah permainan jenis battle royale yang tidak memaafkan. Anda dibiarkan untuk mengurus diri sendiri, bertahan dan memenangi permainan. Dalam kebanyakan permainan video BR, jarak dekat bukanlah sesuatu yang banyak diberi perhatian. Di Apex Legends, ini adalah salah satu refleks terpenting yang boleh anda miliki.
Cara Membisukan Diri di Apex Legends

Cara Membisukan Diri di Apex Legends

Apex Legends adalah permainan pasukan berbilang pemain yang popular yang boleh anda mainkan dengan rakan atau orang rawak. Oleh kerana kerja berpasukan adalah bahagian yang sangat penting dalam permainan ini, komunikasi dengan rakan sepasukan adalah mustahak. Cara terbaik untuk bercakap dengan rakan sepasukan anda adalah melalui sembang suara dalam permainan, yang membolehkan anda berkomunikasi melalui mikrofon.
Cara Menggunakan Keupayaan Muktamad dalam Apex Legends

Cara Menggunakan Keupayaan Muktamad dalam Apex Legends

Apex Legends memperkenalkan banyak pahlawan unik, masing-masing dengan kisah dan kemampuan masing-masing. Mengetahui kekuatan dan kelemahan watak anda sangat penting untuk kemenangan. Ia boleh menyebabkan lebih banyak kerosakan daripada senjata apa pun dalam permainan - jika digunakan dengan bijak. Tetapi pertama, anda perlu belajar bagaimana memulakan tindakan hebat ini.
Inilah Cara Kedudukan Apex Legends Berfungsi

Inilah Cara Kedudukan Apex Legends Berfungsi

Diperkenalkan semasa Apex Legends musim 2, tangga teratas adalah tempat bagi pemain untuk menguji kemampuan mereka dalam pertandingan kompetitif melawan lawan yang mahir. Antrian peringkat mempunyai beberapa perbezaan yang ketara dari barisan permainan biasa. Pemain baru didorong untuk mengasah permainan senjata mereka, mempelajari peta, dan mendapatkan pengetahuan tentang semua elemen permainan sebelum terjun ke dunia permainan peringkat.
Cara Menangkap Hiu di Penyeberangan Haiwan

Cara Menangkap Hiu di Penyeberangan Haiwan

Hiu adalah beberapa makhluk terkenal di Animal Crossing. Permainan ini menawarkan banyak peluang untuk memikat pemangsa puncak ini dan memamerkan hasil tangkapan anda. Kemudian, anda boleh memaparkannya di pulau anda, menjualnya untuk Bells, atau menyumbangkannya ke muzium.Sekiranya anda sukar menangkap hiu pertama anda, jangan risau.
Apex Legends: Cara Menghidupkan atau Mematikan Aim Assist

Apex Legends: Cara Menghidupkan atau Mematikan Aim Assist

Dalam FPS, kebanyakan pertempuran ditentukan oleh pemain mana yang mempunyai tujuan terbaik. Sekiranya anda menggunakan tetikus dan papan kekunci, biasanya anda akan mendapat kelebihan daripada pemain pengawal, yang memberikan cabaran untuk menyeimbangkan permainan di seluruh platform. Di Apex Legends, pemain pengawal diberi ganti rugi dengan sistem bantuan bertujuan terbina dalam yang sedikit mendorong kursor anda ke arah sasaran yang anda sasarkan.
Bagaimana Mencari dan Mengenal Ping Anda di Apex Legends

Bagaimana Mencari dan Mengenal Ping Anda di Apex Legends

Dalam permainan berbilang pemain, ping memainkan peranan penting semasa permainan. Di Apex Legends, melakukan apa sahaja yang boleh dilakukan untuk meningkatkan pengesanan hit dan meminimumkan ketinggian adalah sangat mustahak jika anda ingin memastikan kemenangan untuk pasukan anda. Memeriksa ping anda dan pusat data yang anda sambungkan adalah faktor utama di sini.
Cara Mengajak Rakan Steam ke Apex Legends

Cara Mengajak Rakan Steam ke Apex Legends

Dikemas kini pada 6 Jun 2021 untuk menggambarkan ketersediaan Apex Legends dan permainan merentas platform di Steam .Apex Legends adalah permainan Battle Royal yang berfokus pada pasukan yang popular yang dikembangkan oleh Respawn (dimiliki oleh EA Games). Permainan ini membolehkan anda berhubung dengan rakan anda dan menikmati petualangan Battle Royale.
Apex Legends Tidak Akan Bermula - Cara Memperbaiki

Apex Legends Tidak Akan Bermula - Cara Memperbaiki

Kecuali jika anda hidup di bawah batu selama setahun yang lalu, anda sekurang-kurangnya menyedari Apex Legends. Salah satu penambahan terbaru dalam genre battle royale, Apex Legends dilancarkan tanpa banyak peminat atau pengumuman pada awal tahun 2019. Walaupun sifat organik yang jelas dari kebangkitan Apex telah diketahui agak diciptakan oleh penerbit, ia tetap menjadi permainan yang sangat popular .
Cara Dapatkan Token Legend di Apex Legends

Cara Dapatkan Token Legend di Apex Legends

Token Legend adalah salah satu daripada empat mata wang Apex Legends yang akan dihadapi oleh pemain dalam permainan. Walaupun mata wang lain agak sukar diperoleh, memperoleh lebih banyak Token Legenda agak mudah. Selagi anda sering bermain permainan, anda tidak akan mempunyai masalah mengumpulkan lebih banyak Token Legenda untuk semua yang anda perlukan.
Cara Mengubah Bahasa di Apex Legends

Cara Mengubah Bahasa di Apex Legends

Apex Legends Season 10 sedang berlangsung, dan berjuta-juta orang dari seluruh dunia menyertai keseronokan. Permainan ini menawarkan pelbagai bahasa untuk dipilih untuk memastikan pengalaman yang lancar untuk asas pemain yang begitu luas. Tetapi bagaimana sebenarnya anda menukar bahasa dalam Apex Legends?
Cara Dapatkan Pisau Wraith di Apex Legends

Cara Dapatkan Pisau Wraith di Apex Legends

Apex Legends adalah permainan Battle Royale yang penuh dengan kejutan menarik. Selain mempunyai peta besar, yang sangat bagus untuk mod permainan ini, Apex Legends menyembunyikan banyak barang langka dan eksklusif untuk dicari oleh pemain.Beberapa item lebih senang dicari daripada yang lain, tetapi semuanya pasti pantas dicari.
Cara mengumpulkan barang khas di Pokémon Go Gen 2: Mengembangkan Onix menjadi Steelix

Cara mengumpulkan barang khas di Pokémon Go Gen 2: Mengembangkan Onix menjadi Steelix

Item khas Pokémon Go Gen 2: PengenalanSebagai sebahagian daripada kemas kini Gen 2 Pokémon Go, item khas telah dibawa sebagai cara baru untuk mengembangkan Pokémon, untuk digunakan bersama dengan buah beri. Dengan senang hati, ada jenis beri baru yang tersedia untuk membantu pemain menangkap Pokémon.
Cara Reroll di Arknights

Cara Reroll di Arknights

Anda menemui Arknights, memasangnya, dan membuka permainan. Kemudian, anda akhirnya melancarkan sepanduk. Adakah anda mempunyai pemikiran tertentu tetapi tidak bernasib baik? Malangnya, dengan sistem gaya gacha, semuanya berkaitan dengan nasib.Namun, tidak ada yang perlu dirisaukan ketika anda baru memulakan perjalanan Arknights.
Cara Menyertai Sembang Pasukan secara automatik dalam Overwatch

Cara Menyertai Sembang Pasukan secara automatik dalam Overwatch

Sembang berpasukan sangat sesuai untuk menyelaraskan pasukan anda dalam Overwatch. Berpisah dari sembang kumpulan dan lebih tertumpu pada tugas yang ada, anda boleh menggunakannya untuk menangkap angin dan memberi dan menerima arahan. Anda tidak akan menang tanpanya, jadi anda juga boleh berkawan dengan sembang dalam semua bentuknya.
Cara Memberi Peranan Secara Automatik dalam Pertentangan

Cara Memberi Peranan Secara Automatik dalam Pertentangan

Discord Bots digunakan untuk banyak perkara. Muzik, carian Google automatik, pengumuman pelayan, dan banyak perkara lain yang tidak ditawarkan oleh Discord asas. Menggunakan Bots untuk menyesuaikan aplikasi Discord anda adalah satu perkara yang menjadikan aplikasi pesanan ini menjadi hebat. Walaupun kemampuan untuk menetapkan peranan secara automatik tidak tersedia dalam aplikasi, menambahkan bot adalah cara mudah dan berkesan untuk menyelesaikan tugas.
Cara Mengemas kini Permainan Xbox One secara automatik

Cara Mengemas kini Permainan Xbox One secara automatik

Mengemas kini permainan Xbox One anda perlu jika anda ingin menikmati ciri terbaru mereka. Juga dinasihatkan agar anda mengemas kini keseluruhan sistem Xbox One anda apabila kemas kini tersedia. Bagaimanapun, pembangun sentiasa berusaha memperbaiki perisian.Oleh itu, jika kemas kini besar muncul, anda harus menerimanya dan mengambil sedikit masa untuk mengemas kini sistem.
Kod Kehidupan Shindo Terbaik

Kod Kehidupan Shindo Terbaik

Bagi peminat Naruto di seluruh dunia, tidak ada permainan lain yang memberi mereka pengalaman shinobi yang sama dengan Shinobi Life 2. RELL World. Permainan ini telah dibayangkan kembali dengan nama baru, Shindo Life, dengan persamaan Naruto yang dihapus. Namun, permainan ini masih mempunyai premis dan aset yang sama seperti yang digemari peminat.
Cara Menggunakan Mata Kemahiran di Gurun Hitam dalam talian

Cara Menggunakan Mata Kemahiran di Gurun Hitam dalam talian

Black Desert Online adalah permainan main peranan dalam talian berbilang pemain (MMORPG) dengan banyak kelas untuk dipilih. Seperti kebanyakan MMORPG, semua kelas ini mempunyai kemahiran yang berbeza. Semasa pertama kali bermain permainan, anda perlu naik level dan memperoleh Skill Points, kerana kebanyakan kemahiran terkunci.
Cara Menyenarai Hitam dan Melarang Kata dalam Twitch Chat

Cara Menyenarai Hitam dan Melarang Kata dalam Twitch Chat

Ingin tahu cara menyenarai hitam dan melarang perkataan di Twitch? Ingin mengawal bahasa yang anda dengar di Twitch? Jadikan saluran anda dapat diakses oleh semua peringkat umur atau budaya? Ingin mengawal jumlah kata-kata sumpah atau penghinaan yang dilontarkan dalam sembang Twitch? Tutorial ini akan menunjukkan kepada anda cara melarang frasa dan kata-kata di Twitch.
Cara Mendapatkan Kuda di Gurun Hitam dalam talian

Cara Mendapatkan Kuda di Gurun Hitam dalam talian

Seperti MMORPG lain, Black Desert Online mempunyai sistem pemasangan. Sebenarnya, kuda merupakan bentuk pengangkutan utama di BDO. Mereka hadir dalam berbagai warna, gaya, dan tingkatan. Walaupun penyesuaiannya jauh dari sistem kompleks yang disediakan untuk penciptaan watak, ada banyak pilihan untuk dikelilingi.
Cara Menyekat Internet pada Nintendo Switch

Cara Menyekat Internet pada Nintendo Switch

Nintendo Switch adalah konsol permainan hebat yang menawarkan bukan sahaja mobiliti tetapi hubungan. Namun ada kalanya anda ingin mengehadkan siapa yang boleh dan tidak dapat berhubung dalam talian dari konsol anda.Syukurlah, Nintendo Switch menawarkan beberapa cara bagaimana menyekat internet atau sekurang-kurangnya menghadkan akses.
Cara Meningkatkan Pelayan Discord

Cara Meningkatkan Pelayan Discord

Adakah anda bersedia untuk membawa Discord ke tahap seterusnya? Tidak kira sama ada anda pengguna Discord Nitro atau tidak, ada berita baik untuk anda, anda boleh meningkatkan pelayan Discord anda dan mendapatkan lebih banyak daripadanya.Buka potensi streaming permainan anda dengan faedah baru! Teruskan membaca untuk melihat bagaimana meningkatkan pelayan serta apa yang diharapkan semasa anda pergi untuk Boost.
Cara Menyekat Perbalahan pada Telefon, PC, Router, atau di Chrome

Cara Menyekat Perbalahan pada Telefon, PC, Router, atau di Chrome

Tidak dapat dinafikan bahawa Discord adalah perisian streaming yang hebat! Namun, seperti banyak laman web dan aplikasi lain, ini bukan tempat terbaik untuk kanak-kanak - Discord mungkin menyimpan data sensitif atau menjadi ketagihan. Sekiranya anda bimbang tentang anak anda menggunakan Discord, baca panduan kami.
Cara Memula atau Menendang Seseorang dari Saluran dalam Pertentangan

Cara Memula atau Menendang Seseorang dari Saluran dalam Pertentangan

Menendang seseorang dari saluran Discord tidak semestinya bersifat kekal. Kadang-kadang anda melakukannya hanya kerana seseorang itu mengganggu, membuat spam, atau bersikap kasar dan hanya memerlukan larangan jangka pendek. Perkara seperti ini berlaku di pelayan sepanjang masa.Terserah kepada pemilik dan pentadbir pelayan untuk menjaga ketenangan dan menjatuhkan hukuman yang diperlukan untuk memastikan mereka adalah pelayan yang layak menjadi anggota.
Cara Melayari Permainan mengikut Genre di Xbox One Store

Cara Melayari Permainan mengikut Genre di Xbox One Store

Semasa menggunakan antara muka Xbox One, Microsoft membolehkan pengguna mencari permainan di Kedai Xbox mengikut beberapa kategori: unggulan, tawaran, pelepasan baru, keserasian mundur, dan sebagainya. Tetapi tidak ada cara yang jelas untuk dilayari genre. Jadi, sebagai contoh, jika anda ingin melihat permainan bola keranjang, anda boleh mencari "bola keranjang" atau "NBA.
Cara Membiakkan Penduduk di Minecraft

Cara Membiakkan Penduduk di Minecraft

Katakan anda telah membuat asas permulaan anda di Minecraft, tetapi anda ingin mengetahui lebih lanjut. Desa-desa di Minecraft dihuni, dan anda boleh menambahkan populasi dengan membiakkan penduduk kampung. Ini meningkatkan perdagangan dalam permainan sambil menjadikan dunia Minecraft yang luas sedikit kurang sunyi.
Petua Teratas Untuk Membangun Jambatan di Minecraft

Petua Teratas Untuk Membangun Jambatan di Minecraft

Semasa anda menjelajahi dunia Minecraft, anda akan menemui sungai-sungai air atau lava atau gaung. Walaupun anda boleh berkeliling, jika itu adalah jalan biasa anda, lebih baik anda membina jambatan. Berikut adalah beberapa petua utama untuk membina jambatan di Minecraft.Di atas kertas, Minecraft semestinya tidak pernah berjaya seperti ini.
Cara Berani dalam Pertentangan

Cara Berani dalam Pertentangan

Komen berani menonjol antara komen lain. Cuma Discord tidak mempunyai pilihan yang dapat dilihat yang membolehkan ahli menebalkan kata-kata. Jadi bagaimana orang lain melakukannya? Adakah langkahnya berbeza sama ada anda pengguna iPhone atau Android? Lebih-lebih lagi, adakah mungkin untuk mencetak huruf atau menggunakan pilihan mencoret seperti yang anda lakukan di Word?
Cara Membangkitkan Buah dalam Buah Blox

Cara Membangkitkan Buah dalam Buah Blox

Buah Blox yang anda dapatkan dalam permainan Roblox dengan nama yang sama berfungsi dengan baik. Anda mungkin bimbang tentang sistem pertempuran semakin basi, tetapi untungnya, kebangkitan ada. Apabila anda "membangunkan" Blox Fruits, anda dapat meningkatkan kemahiran tempur anda ke tahap yang lebih tinggi.
Bagaimana Mengubah Titik Spawn pada Pelayan Bukkit di Minecraft

Bagaimana Mengubah Titik Spawn pada Pelayan Bukkit di Minecraft

Apabila pemain memasuki pelayan baru atau bahkan yang lama, mereka akan bertelur di lokasi tertentu. Lokasi ini adalah titik bertelur, dan permainan menetapkan satu untuk anda secara lalai. Namun, kadangkala titik-titik tersebut tidak sesuai. Apa yang berlaku sekiranya pemain ingin mengubah titik percikan ke tempat lain?
Cara Memperbaiki Audio Apabila Anda Tidak Dapat Mendengar Seseorang yang Tidak Benar

Cara Memperbaiki Audio Apabila Anda Tidak Dapat Mendengar Seseorang yang Tidak Benar

Walaupun sembang di Discord adalah perkara yang berguna dan banyak digunakan, ia tetap merupakan aplikasi VoIP yang berfokus pada komunikasi suara untuk permainan. Pengambilan Discord terhadap 250 juta pengguna sangat mengagumkan dan banyak menggunakan aplikasi itu sendiri setiap hari.Seperti aplikasi lain di luar sana, Discord hadir dengan pelbagai masalahnya sendiri.
Skema skrap kereta bulat: Skema skrap Audi dan Ford kini akan berjalan sehingga 2018

Skema skrap kereta bulat: Skema skrap Audi dan Ford kini akan berjalan sehingga 2018

Kami terbiasa melihat tawaran pertukaran di tingkap elektronik atau kedai permainan video, tetapi pada tahun 2017 pembuat kereta mula menawarkan wang yang baik untuk roda lama anda. Dalam masa satu atau dua minggu, hampir setiap pembuat kereta besar - dari Ford dan VW hingga Kia dan Skoda telah mula menawarkan skema skrap pada pelbagai model baru.
Cara Mengubah Umur Anda di PS4

Cara Mengubah Umur Anda di PS4

Ramai di antara kita telah bermain untuk beberapa ketika sekarang. Konsol generasi terbaru berusia lebih dari enam tahun, dan walaupun sudah berumur, masih banyak permainan menarik yang dilancarkan di atasnya. Walau bagaimanapun, sekiranya anda berusia lebih muda dari 18 tahun ketika pertama kali menggunakan konsol anda, anda mungkin "tidak sengaja" menetapkan ulang tahun anda sedikit lebih awal dari sebelumnya, jadi anda boleh mendapatkan akses ke permainan yang dinilai untuk usia anda belum sampai.
Cara Menukar E-mel pada Akaun Xbox

Cara Menukar E-mel pada Akaun Xbox

Terdapat banyak sebab untuk menukar e-mel pada akaun Xbox anda. Ini mungkin alamat lama yang ingin anda hilangkan, atau mungkin anda mahu mengatur semua akaun anda dalam satu alamat.Melakukannya adalah proses yang cukup mudah. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara mengubah alamat e-mel pada Akaun Xbox anda.
Cara Menukar Crosshair di Valorant

Cara Menukar Crosshair di Valorant

Valorant bukan permainan FPS satu-ukuran-sesuai-semua dan juga pilihan penyesuaiannya. Salah satu cara Riot memastikan pemain mempunyai semua alat yang diperlukan untuk memenangi perlawanan mereka adalah melalui penyesuaian silang rambut.Dalam permainan seperti ini di mana ketepatan yang tepat dapat menunjukkan perbezaan antara bertahan dalam pertandingan atau mengalami kekalahan yang memalukan, anda harus memiliki persimpangan kanan yang tepat untuk pertandingan anda.
Cara Mengubah Nama Epik Anda (2021)

Cara Mengubah Nama Epik Anda (2021)

Epic Games telah menyaksikan ledakan populariti dalam beberapa tahun kebelakangan ini, menarik banyak perhatian sejak dipopulerkan permainan video hitnya Fortnite. Akibatnya, kini terdapat akaun Epik yang lebih aktif daripada sebelumnya, dan akaun yang lebih aktif bermaksud lebih banyak pertukaran nama.
Cara Mengubah Lokasi Muat turun Permainan di Steam

Cara Mengubah Lokasi Muat turun Permainan di Steam

Steam mungkin menghadapi persaingan sengit dari Epic dan Uplay, tetapi masih merupakan tempat yang kuat untuk bermain permainan sekarang. Oleh kerana muat turun digital secara beransur-ansur diambil alih untuk cakera permainan, Steam menjadikan pengurusan ratusan permainan menjadi mudah. Tetapi apa yang berlaku semasa anda mengisi simpanan anda?
Cara Menukar Nama Permainan dalam Discord

Cara Menukar Nama Permainan dalam Discord

Discord adalah aplikasi popular untuk berkumpul dengan rakan dan peminat dan permainan aliran langsung. Ia seperti mengadakan sekumpulan orang di ruang tamu anda semasa anda bermain tanpa perlu risau tentang logistik seperti tempat duduk dan makanan ringan. Mereka ada di sana untuk menghiburkan anda, mengolok-olok anda, atau mungkin juga mengabaikan anda ketika mereka bercakap di antara mereka.
Cara Menukar Lokasi Tidak Setuju

Cara Menukar Lokasi Tidak Setuju

Sekiranya anda menghadapi masalah dengan komunikasi suara di Discord, proses mengubah wilayah atau lokasi anda dapat meredakan masalah ini. Semasa pertama kali membuat akaun Discord, Discord secara automatik boleh memilih pelayan suara yang paling dekat dengan anda untuk prestasi terbaik; namun, Discord tidak selalu memilih pelayan terbaik untuk anda.
Cara Menukar Foto Google ke Akaun Lain

Cara Menukar Foto Google ke Akaun Lain

Terdapat banyak kelebihan untuk mempunyai banyak akaun Google. Anda boleh menggunakannya untuk memisahkan kehidupan peribadi dan peribadi anda. Anda juga boleh menggunakan akaun yang berbeza untuk hobi dan minat yang berbeza.Namun, jika anda menggunakan Foto Google di setiap akaun ini, ada kemungkinan anda kadang-kadang perlu beralih di antara akaun tersebut.
Cara Menukar Warna HUD pada CSGO

Cara Menukar Warna HUD pada CSGO

Seseorang mungkin berpendapat bahawa menyesuaikan warna HUD dalam CSGO membawa kelebihan visual semata-mata, dan fungsinya dikembangkan untuk bersenang-senang. Walau bagaimanapun, orang yang berbeza melihat warna secara berbeza, jadi menukar warna HUD dapat membantu anda melihat maklumat tertentu mengenai HUD lebih cepat - ini, seterusnya, dapat meningkatkan prestasi anda.
Cara Menukar Bahasa di Netflix pada PS4

Cara Menukar Bahasa di Netflix pada PS4

Konsol permainan seperti PS4 kini digunakan lebih dari sekadar permainan. Sebagai contoh, banyak orang menggunakan PS4 untuk mengalirkan kandungan dari Netflix.Sekiranya anda ingin mengetahui cara menukar bahasa di akaun Netflix anda menggunakan PS4, atau cara mengubah bahasa profil anda, sari kata, dan bahasa audio, teruskan membaca artikel ini.
Cara Menukar Nama Anda di PUBG

Cara Menukar Nama Anda di PUBG

PlayerUnknown's Battlegrounds adalah salah satu permainan terbesar di dunia sekarang. Dengan lebih daripada 1 juta pemain aktif setiap hari, permainan ini tidak dapat disangkal lagi. Apabila anda mendaftar untuk akaun PUBG baru, anda mempunyai satu peluang untuk memilih nama anda (nama panggilan dalam permainan).
Cara Mengubah Kulit Minecraft Anda

Cara Mengubah Kulit Minecraft Anda

Minecraft membolehkan pemain menyesuaikan dunia dan persekitaran mereka dengan hampir tidak ada batasan. Konsep yang sama berlaku untuk watak pemain juga. Kulit lalai di Minecraft agak membosankan dan boleh berulang setelah beberapa ketika. Itulah sebabnya penyimpanan dalam talian kulit buatan pengguna dan pasaran rasmi boleh menjadi sumber pilihan penyesuaian tambahan yang sangat diperlukan.
Cara Menukar Jenis NAT pada Xbox One Anda

Cara Menukar Jenis NAT pada Xbox One Anda

Sekiranya anda bermain Xbox One anda sendirian, anda akan kehilangan salah satu ciri menariknya: Rangkaian peer-to-peer (atau P2P). Mengapa bermain dengan komputer ketika anda mungkin berlumba dengan rakan anda dalam talian? Lagipun, mereka lebih senang dikalahkan.Tetapi untuk mewujudkannya, anda mungkin perlu membuat penyesuaian mudah pada jenis NAT Xbox One anda.
Cara Menukar Nama dalam Valorant

Cara Menukar Nama dalam Valorant

Riot, syarikat yang bertanggungjawab untuk arena pertempuran multiplayer dalam talian yang sangat popular, League of Legends, juga berada di belakang Valorant. Kemasukan baru dalam genre penembak orang pertama (FPS) telah berkembang dan tidak menunjukkan tanda-tanda untuk berhenti dalam masa terdekat.
Cara Mengubah Lokasi Anda di Pokémon Go

Cara Mengubah Lokasi Anda di Pokémon Go

Pokémon Go adalah salah satu permainan mudah alih paling popular sehingga kini, masih kuat walaupun selepas lima tahun. Malangnya, sebilangan negara menghalang anda menikmati atau menikmati permainan sepenuhnya. Oleh kerana itu, anda harus mencari cara lain untuk bermain.Sekiranya anda menukar lokasi, Pokémon Go dapat diakses.
Cara Menukar Nama Pengguna Overwatch Anda

Cara Menukar Nama Pengguna Overwatch Anda

Adakah anda sudah dewasa dari BattleTag anda sekarang? Ingin menukar nama pengguna Overwatch anda tetapi tidak dapat melihat pilihan dalam permainan untuk melakukannya? Tutorial ini akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk menukar nama pengguna Overwatch anda dan bagaimana membuat yang baru.Overwatch semestinya menjadi salah satu penembak pasukan terbaik di pasaran sekarang.
Cara Mengubah Nama Sebenar Anda di Xbox Live

Cara Mengubah Nama Sebenar Anda di Xbox Live

Menjaga privasi anda dalam talian semakin sukar dan sukar dilakukan. Itulah sebabnya banyak orang memilih untuk menggunakan alias untuk banyak akaun mereka. Sekiranya anda ingin mengekalkan nama tanpa nama, perlu dipertimbangkan untuk menukar nama pada akaun anda kepada yang lain. Atau mungkin anda memilih nama jenaka dan bosan melihat "Hai, Bananaface!
Cara Mengubah Pelayan dan Dapatkan Ping yang Lebih Rendah di Apex Legends

Cara Mengubah Pelayan dan Dapatkan Ping yang Lebih Rendah di Apex Legends

Kepantasan adalah segala-galanya di Apex Legends. Anda boleh menjadi pemain terbaik di dunia, dengan PC terpantas tetapi jika anda mempunyai ping tinggi, anda tidak akan berjaya. Untuk sebab tertentu, tidak ada cara yang jelas untuk memeriksa pelayan yang anda sambungkan dan mengubahnya jika perlu. Tetapi ada jalan.
Cara Mengubah Had Bulat di CSGO

Cara Mengubah Had Bulat di CSGO

Perintah konsol dapat meningkatkan prestasi anda dengan bermain CSGO. Jangan mengelirukan mereka dengan cheat - arahan dibuat oleh pembangun permainan untuk membantu pemain menyesuaikan tetapan asas seperti pandangan, halaju, sembang, dan lain-lain mengikut pilihan mereka. Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana mengubah tetapan had bulat dalam CSGO, kami sedia membantu.
Cara Menukar Butang Ping di Valorant

Cara Menukar Butang Ping di Valorant

Anda mungkin pernah mendengarnya sebelum ini; kerja berpasukan adalah satu-satunya cara anda berjaya di Valorant. Pasti, ketepatan dan permainan yang menang memberi anda poin, tetapi kerja berpasukan menjadikan anda lebih baik semasa perlawanan.Seperti mana-mana hubungan baik, tidak kira seberapa pendek, ini semua berkaitan komunikasi.
Cara Menukar Kata Laluan di League of Legends

Cara Menukar Kata Laluan di League of Legends

Sekiranya anda belum bermain League of Legends dalam beberapa bulan, anda mungkin telah melupakan kelayakan akaun anda sepenuhnya semasa anda tidak hadir. Namun, permainan ketagihan ini tidak pernah benar-benar melepaskan pemainnya, dan akaun tersebut biasanya menanti anda di tempat yang anda tinggalkan.
Cara Mengubah Runes di League of Legends

Cara Mengubah Runes di League of Legends

League of Legends menampilkan lebih dari 150 juara unik yang boleh dibawa pemain ke medan perang menentang lawan mereka. Setiap juara menawarkan pengalaman permainan yang berbeza dan sesuai dengan beberapa peranan yang telah ditentukan dalam pasukan. Selain itu, juara mempunyai kelebihan dan kekurangan semula jadi berbanding yang lain kerana perbezaan gaya permainan.
Cara Menukar Pelayan di Valorant

Cara Menukar Pelayan di Valorant

Salah satu faedah utama bermain permainan berbilang pemain dalam talian ialah dapat log masuk dengan rakan anda untuk memusnahkan musuh. Namun, pada masa ini, tidak ada jaminan bahawa rakan permainan anda tinggal di negara atau wilayah yang sama dengan anda.Adakah itu secara automatik membebaskan anda daripada pilihan untuk membentuk pasukan dengan rakan di seluruh dunia?
Cara Menukar Nama Akaun Steam anda

Cara Menukar Nama Akaun Steam anda

Steam adalah laman permainan berasaskan awan yang membolehkan pengguna membeli dan menyimpan permainan dalam talian. Dilancarkan pada tahun 2003, platform yang berfokus kepada pemain telah wujud selama hampir dua dekad. Beberapa pengguna tetap setia pada platform ini sejak awal.Perkara mengenai nama pengguna permainan adalah bahawa perkara yang kelihatan keren ketika anda berusia 16 tahun tidak mempunyai cincin yang sama dengannya ketika anda berumur lebih tua.
Cara Menukar Warna Teks di Minecraft

Cara Menukar Warna Teks di Minecraft

Keupayaan untuk mengubah warna dan gaya teks di Minecraft berguna dan menyeronokkan. Ini membantu menjadikan teks lebih mudah dibaca, membezakan antara pasukan yang berbeza dalam sembang, dan menarik perhatian kepada mesej anda. Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana menggunakan ciri ini, kami sedia membantu.
Cara Mengubah Sifat di The Sims 4

Cara Mengubah Sifat di The Sims 4

Salah satu sebab utama pemain menyukai permainan Sims adalah pelbagai ciri keperibadian watak dan cara mereka mempengaruhi permainan. Namun, kadangkala anda mungkin tidak menyukai sifat yang telah anda pilih. Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana mengubahnya, kami sedia membantu.Dalam panduan ini, kami akan menerangkan cara mengubah sifat dalam The Sims 4 - sambil membuat Sim dan selepasnya, dengan dan tanpa curang.
Cara Mengubah Status anda dalam Discord

Cara Mengubah Status anda dalam Discord

Sekiranya anda menggunakan Discord untuk bergaul dengan rakan anda atau menyusun strategi permainan anda, panduan ini akan menunjukkan cara mengubah status dalam talian anda.Kami akan membincangkan cara mengubah status anda menggunakan desktop atau peranti mudah alih anda; dan untuk sentuhan yang diperibadikan, bagaimana membuat status dalam talian dan permainan anda sendiri.
Cara Menukar Tagline di Valorant

Cara Menukar Tagline di Valorant

Adakah anda bosan melihat hashtag di bawah nama anda setiap kali anda bermain Valorant? Mungkin anda mahu mencampurkannya dan menunjukkan solidariti dengan teg yang sesuai dengan kumpulan anda?Mengubah hashtag atau "tagline" di Valorant semudah masuk ke tetapan anda, tapi sayangnya, tidak.Oleh itu, jika anda melihat seluruh menu Valorant untuk mencari tetapan perubahan slogan dan tidak dapat menemuinya, anda tidak akan tergila-gila.
Cara Mengubah Suara Anda dalam Pertentangan

Cara Mengubah Suara Anda dalam Pertentangan

Setelah lima tahun berada di pasaran, Discord kekal sebagai perkhidmatan sembang permainan terbaik. Sekiranya anda pemain permainan dalam talian, anda mungkin menggunakan aplikasi cemerlang ini setiap hari.Platform ini menawarkan perkhidmatan sembang suara yang hebat, jadi tidak perlu menggunakan aplikasi suara pihak ketiga.
Bagaimana Mengetahui Apa Kad Grafik yang Anda Miliki di Windows 10

Bagaimana Mengetahui Apa Kad Grafik yang Anda Miliki di Windows 10

Kad grafik anda adalah komponen penting dalam perkakasan komputer anda. Sekiranya anda ingin bermain permainan video, anda akan dapati bahawa kad grafik anda adalah antara spesifikasi paling penting untuk permainan yang anda mahu mainkan, menggerakkan hampir semua visual yang anda lihat di layar. Kad grafik yang kuat sama pentingnya untuk penyuntingan video, kerana rendering dan teras CUDA diaktifkan melalui kad grafik di dalam mesin anda.
Cara Memeriksa Nisbah KD anda di Destiny 2

Cara Memeriksa Nisbah KD anda di Destiny 2

Nisbah Kill to Death menentukan berapa banyak kematian yang anda dapat sebelum mati. Mengetahui statistik persaingan anda di Destiny 2, terutamanya nisbah KD, adalah wajar apabila anda berusaha meningkatkan permainan anda dengan mengukur kemahiran anda.Untuk ini, memeriksa nisbah Kill to Death adalah faktor yang berkaitan kerana data yang baik tidak berbohong.
Cara Memeriksa Siapa yang Memiliki Pelayan Discord

Cara Memeriksa Siapa yang Memiliki Pelayan Discord

Beberapa pelayan Discord yang paling berjaya hari ini mempunyai ratusan atau ribuan ahli yang berinteraksi di platform secara berkala. Dalam beberapa kes, terdapat beberapa ribu siaran pada hari tertentu. Mungkin ada masalah besar yang ingin anda bincangkan dengan pemiliknya satu persatuCara Memeriksa Siapa yang Memiliki Pelayan DiscordSetiap pelayan mempunyai pemilik dan setidaknya satu moderator yang ditugaskan untuk mengawasi perbualan, membuat pengumuman, dan mengeluarkan anggota yang tidak mematuhi panduan pelayan, di antara banyak tugas lain.
Cara Memeriksa Kemenangan dan Statistik di Apex Legends

Cara Memeriksa Kemenangan dan Statistik di Apex Legends

Sekiranya anda bermain sebentar, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana untuk memeriksa kemenangan dan statistik anda di Apex Legends. Berapa banyak pembunuhan yang anda lakukan? Berapa banyak kemenangan? Berapa banyak pemulihan yang telah anda lakukan? Semua statistik ini sangat penting bagi beberapa pemain, jadi saya akan menunjukkan kepada anda cara memeriksa kemenangan dan statistik anda di Apex Legends.
Cara Menggunakan Chromecast Anda di Xbox One

Cara Menggunakan Chromecast Anda di Xbox One

Tidak ada kekurangan cara untuk menonton streaming televisyen pada zaman ini. Di suatu tempat di rumah anda, anda mungkin mempunyai semacam set-top box, baik itu dari Roku, Amazon, atau bahkan Apple TV. Sebilangan besar konsol permainan moden di luar Nintendo's Switch berfungsi sebagai peranti penstriman, dan jika anda berjaya mengelakkan pembelian kotak streaming, televisyen anda mungkin mempunyai fungsi yang sama.
Cara Menuntut Kulit Nintendo Switch Fortnite

Cara Menuntut Kulit Nintendo Switch Fortnite

Semua pemain utama di pasaran konsol telah mengeluarkan edisi Fortnite sistem mereka. Edisi khas ini mengandungi sekumpulan barang Fortnite yang tidak dapat anda dapatkan dengan cara lain, menjadikannya barang koleksi dan juga peningkatan kosmetik. Nintendo melancarkan bundle pada tahun 2018 dengan konsol Switch.
Cara Menuntut Tanah di Minecraft

Cara Menuntut Tanah di Minecraft

Tidak ada yang menyukai penceroboh harta peribadi mereka. Ini berlaku untuk kehidupan sebenar tetapi juga Minecraft. Pemain sering membina dunia unik dan indah mereka dan mereka mahu mengekalkannya seperti itu. Malangnya, selalu ada penderitaan dan troll yang ingin merosakkan kesenangan untuk semua orang.
Cara Meningkatkan Pasukan di Clash of Clans

Cara Meningkatkan Pasukan di Clash of Clans

Sebab paling umum strategi serangan di Clash of Clans gagal adalah pasukan yang anda gunakan tidak disamakan. Walaupun unit biasa akan berfungsi dengan baik untuk tutorial permainan dan beberapa ketika selepas itu, pasukan baseline kurang bersedia untuk mengambil istana yang lebih kuat. Itulah sebabnya peningkatan pasukan sangat penting dalam mendapatkan nilai maksimum dari unit anda dan merampas lebih banyak sumber dari musuh.
Cara Menghapus Cache di Xbox One

Cara Menghapus Cache di Xbox One

Pada asasnya berkaitan dengan mana-mana peranti elektronik yang berkaitan dengan komputer, kadangkala anda perlu menyelesaikannya. Perkara yang sama berlaku jika anda pemilik Xbox One. Apa maksud kita? Pemacu keras anda di Xbox One mungkin dipenuhi dengan barang-barang yang tidak perlu, dan barang-barang tersebut memerlukan ruang dan sumber daya yang diperlukan untuk memastikan semuanya berjalan dengan cepat dan lancar.
Permainan Xbox Lengkap dengan Senarai dan Perincian Emas

Permainan Xbox Lengkap dengan Senarai dan Perincian Emas

Dikemas kini untuk September 2021Permainan dengan Emas adalah usaha Microsoft untuk mengatasi program PlayStation Plus Sony, yang memberikan permainan percuma kepada para anggota setiap bulan. Dengan program ini, ahli Xbox Live Gold layak menerima banyak permainan percuma di Xbox Store setiap bulan. Oleh kerana minat pembaca, kami akan membuat katalog dan mengarkibkan program Games with Gold di sini.
Cara Menghapus Perbualan Tidak Bercakap

Cara Menghapus Perbualan Tidak Bercakap

Keupayaan untuk membersihkan sembang Discord adalah salah satu ciri platform yang paling banyak diminta. Namun setelah bertahun-tahun meminta, kami masih tidak dapat membersihkan sembang lama atau menghapus secara besar-besaran yang lebih baru. Terdapat banyak pilihan dan saya akan membimbing anda melaluinya.
Apa yang Perlu Dilakukan Sekiranya Monitor Komputer Anda Mula Berkelip

Apa yang Perlu Dilakukan Sekiranya Monitor Komputer Anda Mula Berkelip

Bahagian sistem komputer yang paling ketara dan paling tidak dihargai adalah monitor. Di sinilah filem anda dimainkan, spreadsheet anda dipaparkan, dan tempat pengembaraan permainan anda menjadi nyata. Pembangunan dan penambahbaikan monitor LCD dan LED yang perlahan tetapi pasti sejak dua puluh tahun kebelakangan ini menjadikan paparan berkualiti tinggi dapat dicapai walaupun dengan anggaran yang paling terhad, sehingga monitor CRT yang lebih tua hampir pupus dari pasaran.
Cara Menghubungkan Nintendo Switch Controller ke PC

Cara Menghubungkan Nintendo Switch Controller ke PC

Nintendo Switch adalah sistem permainan yang membolehkan anda bermain permainan di mana sahaja anda berada: anda boleh memainkannya di rumah atau di mana sahaja! Ia berubah dari konsol rumah ke telefon bimbit hanya dalam beberapa saat. Anda juga boleh menggunakan alat kawalan anda untuk bermain permainan di PC anda.
Cara Menyambungkan Amazon Fire Stick ke Xbox 360

Cara Menyambungkan Amazon Fire Stick ke Xbox 360

Anda mungkin mempunyai TV permainan khusus untuk Xbox 360, tetapi anda juga ingin menggunakannya untuk menonton beberapa rancangan TV dengan Fire Stick anda. Nasib baik, ada cara untuk menggabungkan kedua-dua peranti hebat ini. Inilah cara untuk melakukan itu, dan bagaimana mengoptimumkan persediaan anda dengan beberapa aplikasi yang sangat berguna:Mengapa Sambungkan Peranti?
Cara Mewarnakan Tanda di Minecraft

Cara Mewarnakan Tanda di Minecraft

Secara lalai, teks tanda di Minecraft berwarna hitam. Ia kelihatan di papan oak atau birch tetapi mungkin sukar dibaca apabila diletakkan di atas pinggan oak gelap. Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana mengedit warna tanda di Minecraft, kami sedia membantu.Dalam panduan ini, kami akan menerangkan cara mengubah warna tanda di Minecraft Java Edition, Bedrock, Pocket Edition, dan di Xbox.
Cara Menghubungkan Discord ke Patreon

Cara Menghubungkan Discord ke Patreon

Banyak pencipta (terutama YouTuber) menggunakan integrasi Patreon-Discord untuk memelihara pengikut dan komuniti mereka, serta untuk mengeluarkan kandungan dan ganjaran tambahan kepada anggota pembayaran mereka.Tetapi mengapa Discord, platform komunikasi permainan, menawarkan integrasi Discord-Patreon?